Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Suomen suurin joululahja

Meillä on tänä vuonna otettu joulun teemaksi antamisen ilo. Olemme muinakin vuosina toki hommanneet yhdessä lasten kanssa "joulumuistamisia" toisille ihmisille, mutta tänä vuonna antaminen on saamista tärkeämpää. Tytöt muun muassa ovat itse ideoineet ja auttaneet hoitotätien muistamisessa, ostavat toinen toisilleen joulumuistamisen. Mutta se, mikä sai minun silmäkulmaani kyyneleet oli kun tytöt ilmoittivat, että haluavat itse tehdä pehmoleluja Suomen suurin joululahja -keräykseen.

Koko poppoo

Kyseessä on siis (ainakin) toista vuotta järjestettävä keräys itsetehdyistä pehmoleluista sairaaloihin ympäri Suomen. Viime vuonna havahduin asiaan liian myöhään, mutta tänä vuonna olin ajoissa. Ja kun mollamaijojani ompelin, lapset olivat uteliaita. Kerroin että mollat lähtevät joulun alla TAYS:n ilahduttamaan jotain lapsipotilasta, joka joutuu olemaan siellä joulun yli, tahtoivat lapsetkin auttaa.

Minun hassusuiset mollat.

Leikkasin lakanakankaasta hernepussin kokoisia paloja ja annoin kangastussit käteen. Erilaisia taideteoksia syntyi ja loppun lopuksi, niistä syntyi neljä katselulelua vauvoille, toisten sisällä on kulkusia ja toisten rapisevaa paistopussia. Lapset itse olivat niin ylpeitä, että viisivuotias kirjoitti laput kylkiin, "tehnyt x 5 vuotta ja tehnyt y 3 vuotta."Tyttöjen vauvalelut.
 
Äitinikin innostui projektista kahdentoista pehmolelun verran!
 

Äitini pehmoiset.

17.12. keskiviikkona, kaikki TAYS:iin menevät 92 kappaletta pehmoleluja toimitettiin perille. Ihana oli nähdä kaikki upeat pehmolelut sairaalasängyssä odottamassa halijoita (ja hienoa kuinka moni oli ahkeroinen toinen toistaan ihanampia pehmoja)!
Toivon, että meidän  pehmolelusta on iloa ja lohtua ainakin kahdeksalletoista pienelle potilaalle.
Kiitos vielä idean alkuunpanijalle ja perille toimittajalle!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti