Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Pages

sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Leikekirjalla joulun tunnelmaan...

Rakastan lehtiä ja rakastan joululehtiä. Ostan ja luen lähestulkoon jokaisen kohdalleni osuvan lehden, missä pilkahtaakin sana joulu. Tämä on tuonut mukanaan ongelman, että enään ei ole niin hauska kaivaa juhannuksena joululehtipinoa kaapista ja alkaa selaamaan, koska a) urakka on suuri ja b) suurin osa lehdistä ei tarjoa niitä hykerryttäviä wow-elämyksiä.


Niinpä pitkin syksyä karsin liki sadan lehden pinosta ne vähemmän inspiroivat. Jotkut lähtivät suoraan paperinkeräykseen ja onnellisemmat pääsivät mappiin odottamaan jatkokäsittelyä.


Kaappeja tyhjätessä tuli lehtien lisäksi vastaan ainakin 35 vuotta vanha, tyhjä muistikirja, jonka kanteen äitini on syystä tai toisesta kirjoittanut "Isoisän kirja". Kirja oli sopivasti joulunpunainen, joten päätin täyttää sen lehtileikkeillä, niillä, mitkä olivat parhaimmistoa näistä poistopinoon joutuneista lehdistä. Joululaulut soi tänään meillä taustalla ja oli ihana sommitella yhdessä esikoisen kanssa sopivia kuvia yhteen ja miettiä, olisiko niissä jotain kivaa, mitä voisimme jo tänä vuonna toteuttaa meidän jouluun.


Ainakin tällaisista sivuista täyttyi muistikirja. Veikkaan, että tätä on mukava selailla tulevinakin vuosina. Jätettiin viereinen sivu aina tyhjäksi kommenteille ja ideoinnille. Kiva nähdä kuinka kirja kasvaa vuosien saatossa.

6 kommenttia:

 1. Tuo leikekirja on ihan loistoidea! Juuri eilen mietin, että mitä ihmettä tehdä kaikille vanhoille lehdille... tänäkin vuonna uusia lehtiä on tullut ostettua jo yli 10, lehtikatsaus 5/14 odottelee julkaisuvuoroaan... osan haluan säästää, mutta joukossa on sellaisia, joissa on jotain kivaa, miksi en ole siitä vielä luopunut, muttei kuitenkaan koko lehti ole niin ihana, että se pitäisi "arkistoida"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkeasti leikkelemään vaan. Minäkin aikani näitä säilöin, mutta tila ja mielenkiinto loppui, onneksi löytyi ratkaisu ettei kaikkia tarvinnut heittää menemään.

   Poista
 2. Minulla on juuri sama projekti meneillään. Joululehdet on vastuttamattomia, mutta se säilytys...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kiva joskus nähdä eri ihmisten kollaaseja, kuinka muut näkevät (varmaan samojen) joululehtien annin.

   Poista
 3. Meillä on ihan vähän samanlainen juttu perheessä, oma joulukirja, josta kerroimme juuri Tonttujen talon blogin viime päivityksissä. Tosin se ei ole niinkään leikekirja vaan enempi muistikirja/lista-tyyppinen.
  Vanhoissa joululehdissä on varmasti ihania kuvia!

  VastaaPoista
 4. Mä oon ostanut tänä vuonna pari uutta lehteä ja kirpparilta oon löytänyt ison pinon jouluisia ruokalehtiä sekä pari askartelulehteä.

  VastaaPoista